Opplev Krøderfjorden med overnatting i glass-iglo

Gründeren av prosjektet Hvilepust, Rolf Arne Leer, har plassert seks glass-igloer midt i norsk naturidyll på Østlandet. Én av dem finner du langs vannkanten av Krøderfjorden. – Her kan folk senke skuldrene og være i ett med naturen, forteller Leer.

Med én natt eller to i en av hvilepust sine glass-igloer, kan du våkne opp til 360 graders utsyn over den vakre naturen, samtidig som du får alle fordelene ved å være innendørs. Glass-igloen ved Krøderfjorden er utstyr med knitrende peis, myke senger og ellers alt du skulle trenge for en helg med dype inn- og utpust.

- Glass-igloen ligger diskré til ved vannet, langt unna hus og hytter. Her kan du hvile øynene på vannet mens du nyter naturens stillhet. Det er også gode muligheter for et kvelds- eller morgenbad, forteller Leer.

Et pusterom fra hverdagen

Hvilepust har eksistert i litt over ett år, og har allerede rukket å bli et populært tilbud for travle østlendinger.

- Tilbudet er for alle som trenger et pusterom fra hverdagen, med spesielt fokus på Millenials, som vi tror trenger det mest, forteller Leer.

Som en del av Millenials-generasjonen, har gründeren selv fått kjenne hverdagens krav på kroppen – og hvor godt det er for sjela å komme seg ut i naturen, og hente seg inn igjen.

- Etter å ha brukt fem år på å bygge opp et kultur-magasin i New York, måtte jeg i pandemi-tider legge prosjektet på hylla og vende hjemover til Norge. Det førte til en identitetskrise som jeg pleiet ved å tilbringe mye tid ute i naturen, forteller Leer, som selv har hytte på Norefjell.

Fra NY til norsk natur

Det var også her, dypt inne i skogen, at idéen til prosjektet oppstod.

- Jeg hadde selv testet glamping utenfor New York i telt, og tenkte at jeg kanskje skulle legge til rette for denne typen opplevelser for folk som har behov for et avbrekk i norsk natur. Det ble til komfortabel overnatting i glass-igloer, forteller Leer.

- For det er faktisk ikke bare slik at vi føler at naturen er bra for oss – forskning beviser den positive effekten naturen har på oss, og hva den gjør med oss.

Gründeren er også opptatt av at prosjektet ikke skal etterlate noe spor i naturen, på lokasjonene der glass-igloene befinner seg.

- Fundamentet til igloene er stolpesko, som skal gi null avtrykk på naturen.

Les mer her: https://hvilepust.com/