Knutepunktet - et nytt samlingssted

Denne uken ble parkeringen på Fossliseteråsen, tidligere kjent som P2, gjenåpnet med nytt navn, «Knutepunktet»

Tre x Knut på Knutepunktet: Grunneier, Knut Sønstebye, Norefjell Turforenings Knut Ringnes og Knut Fossgard fra Buskerud FK var tilstede under åpning (Foto: Visit Norefjell).

«Knutepunktet» blir en sentral møteplass der man kan parkere og med dét få lett tilgang til langrennsnettet og etterhvert labbeløype, ta en lunch, bruke benkene som er satt opp, fyre noe opp på bålpannen, eller kanskje ake?

Se film lenger nede!

- Det er flott å bruke parkeringsplasser til mer enn bare parkering, uttaler Andreas Kagiavas Torp, ordfører i Krødsherad kommune.

Han setter stor pris på dette initiativet, og mener det dekker et viktig behov:

- Vi har jo pratet om at vi mangler parkering for å gjøre fjellet tilgjengelig for folk – for bygdefolk og for andre – utover det å parkere på hotellet. Så da jeg hørte om dette tiltaket, ble jeg veldig, veldig glad, forteller Torp.

- Det er mye aktivitet på Norefjell for tiden?

– Ja, det er kjempebra! Dette er "parkeringsplass pluss pluss»; det er ikke bare å parkere bilen og ut i løypa, det er parkere bilen, la ungene leke, lage litt mat, kose seg, ha en møteplass, og så komme seg ut i løypa. 

- Er det noe du og familien kommer til å benytte dere av óg? Ja, det er jeg helt sikker på. Stod her og tenkte på det isted at når solen skinte hadde det vært veldig fint å hatt med alle opp hit nå.

Mennesker, barn, snø, trær og himmel med skyer - Klikk for stort bildeVebjørn Aasand Seljord, Sigdal, og Andreas Kagiavas Torp, Krødsherad Visit Norefjell

Nabo-ordførerne møttes på midten

Også ordfører i nabokommunen, Vebjørn Aasand Seljord hadde tatt turen. Om smilet og ironien satt løst. Knutepunktet er nemlig praktisk talt på kommunegrensen mellom Sigdal og Krødsherad:

- Og så er det hyggelig å møtes litt midt på innimellom også, ler Torp og ser på Seljord.
- Møtes på grensa, ja! Vi kan jo ha felles formannskap her oppe, humrer han. 

Mennesker, tråkkemaskin, snø og himmel - Klikk for stort bildeF.v. Eggedal Turlag og Norefjellturforening representert ved, f.v. Knut Ringnes, Guro Storebraaten Kolbjørsnrud, tråkkeren Håkon og Guro Gulsvik. Visit Norefjell

Enklere og morsommere

Norefjell Turforening har jobbet aktivt i planlegging og bidratt til å gjøre plassen til hva den har blitt.

-        En av de tingene som vi får mange spørsmål om, er parkering: «Hvordan kan vi komme oss ut i langrennsløypene?» Og nå tilrettelegges det for parkering, som gjør at man har tilgang til løypenettet både nedre, inn i Sigdal og oppe på fjellet. Her er det mulig å ake, man kan møtes i alle generasjoner, man kan grille. Labbeløypene rett fra hotellet kommer ned hit, så tenker at det er mange som dette vil passe godt for, forteller representant for NTF, Guro Gulsvik.

Viktig satsning

- Vi har lagt denne møteplassen her av den grunn at man kan bruke løyper også i Sigdal. I så måte er det et veldig sentralt punkt, ja, et knutepunkt, forteller Knut Ringnes engasjert.

Tiltaket kommer som et resultat av Grønn og sømløs mobilitet Norefjells arbeid.

-          Tanken den kom da vi var på et «kræsjkurs» i besøksforvaltning, der vi så litt på hvorfor går det ikke så mange kryllinger på ski på Norefjell som det kunne ha vært? Og da kom vi frem til at vi ikke har så mange steder å parkere. Så begynte vi å grave litt dypere i det, og fant ut at vi nettopp har parkeringsarealer. Så hva kunne vi gjøre for at de skulle bli litt hyggeligere, og at de skulle bli mer attraktive, spør spesialrådgiver i Krødsherad Kommune, Ellen Anne Bye.

Jo, svaret fikk vi igår: Knutepunktet er skapt!

  • Et godt utgangspunkt for langrenn med løype både mot Djupsjøen, Vardefjell, Bøseter og Høgevarde.
  • Hyggelig lunsjplass med bord og bålpanne
  • Aktivitetsplass med akebakke og snøhauger for leik og moro for store og små
  • Turkasse
  • Holdeplass for Norefjellskyttelen – det nye mobilitetstilbudet i regionen som blant annet gjør det lett å komme seg til og fra skituren
  • Parkering for langrenn, vandring eller rett og slett en tur til fjells