Vinmonopolet - nytt miljøfyrtårn i Norefjellregionen

Ordfører i Krødsherad kommune, Knut Martin Glesne, fikk æren av å overrekke det synlige beviset for at vinmonopolet i Krødsherad nå er et mljøfyrtårn.

- FN sine bærekraftmål er grunnleggende i Krødsherad kommune sin Samfunnsdel og førende for all utvikling framover. Det er viktig at både kommunen og næringene i vår kommune søker å utvikle seg i tråd med bærekraftmålene. Vi er derfor veldig fornøyde med at Vinmonopolet sin avdeling på Noresund har tatt dette på alvor og nå får det synlige bevis som Miljøfyrtårn. Krødsherad kommune gratulerer så mye, sier Glesne.

Les mer om FNs Bærekraftsmål her.

Miljø er et satsingsområde i Vinmonopolet

Butikksjef Terje Hæhre-Pedersen sier at - Miljø har vært et satsningsområde i Vinmonopolet i mange år og de fleste, om ikke alle pol er sertifisert. Det er en kontinuerlig prosess. Vinmonopolet på Noresund åpnet til påske i år og arbeidet med miljø startet med en gang.

Miljøfyrtårn vurderes i forhold til spesifikke bransjekriterier

 - Mindre bruk av plastposer, miljøsmart emballasje, retur av plast og papp, samt innkjøp av driftsmidler som er svanemerkede er noen av bransjekriteriene. I tillegg kommer energisparing i form av ledlys og varme, og at vi prøver å ha minst mulig utskrifter, sier Hæhre-Pedersen.  

Miljøaspektet implementeres i kundens behov og arbeidsmiljøet

Hæhre-Pedersen sier at mange ønsker lette flasker og gjerne plast som også kan pantes. Samfunnet blir mer og mer digitalisert, så papirutskrifter blir overflødig etter hvert. Vi sorterer selvsagt alt av plast og papp som returneres og lys står ikke på i rom som ikke brukes. Temperaturen i butikken er konstant. Vi er også veldig opptatt av arbeidsmiljøet. Vi har vernerunde og risikovurdering en gang i året. Der settes det opp tiltak for forbedringer og tiltakene lukkes etter hvert som de blir gjennomført.

Oppfordrer til å tenke på miljø i det meste man foretar seg

-Jeg tror det er viktig å tenke på miljø i det meste man foretar seg. Stille seg spørsmålet om dette er miljøvennlig. Det er altfor mye emballasje på veldig mye, er det nødvendig? Det er viktig å være bevisst og å gjennomføre miljøtiltak der det er mulig, avslutter Hæhre-Pedersen

Mer om bærekraft i Vinmonopolet finner du her