Grønne gründere og næringsliv i Norefjellregionen

Som en destinasjon med fokus på bærekraft ønsker vi å løfte frem og støtte grønne satsinger som finnes i området rundt Norefjell. Vi ønsker å skape en arena der grønne, gode ideer får spire, en arena for samarbeid og ikke minst en arena der vi løfter frem alle de spennende prosjektene som allerede finnes.

Grønne gründere og næringsliv

Snøproduksjon blir mer miljøvennlig

​ Alle skisentre trenger å produsere snø for å kunne tiltrekke seg ivrige alpint- og snowboardkjørere. Skisentrene på Haglebu og Norefjell gjør det de kan for at snøproduksjonen skal bli mer og mer miljøvennlig. ​

Grønne gründere og næringsliv

Krødsherad kommune - Miljøfyrtårn og Trafikksikker kommune

Fredag 9. desember hadde Krødsherad kommune grunn til å glede seg over at 2 milepeler er nådd. Ordfører, Knut Martin Glesne, fikk æren av å ta imot det synlige beviset på at Kommunehuset i Krødsherad er blitt godkjent som et Miljøfyrtårn. Tidligere på dagen var han med på sertifiseringsmøtet der kommunen ble re-godkjent som Trafikksikker kommune.

Grønne gründere og næringsliv

Norges mest bærekraftige hyttefelt

Vi har tatt turen innom det nye næringsbygget ved Molund i Nedre Eggedal, her møter vi gründer og daglig leder av Ly hytta Bjørn Olav Leer, han deler kontorfellesskap med flere av bygdas næringsdrivende. Leer er en engasjert type, som politiker, styreleder, daglig leder og småbarnsfar er det mange baller som skal landes både på jobb og privat. Bjørn Olav gir oss en visningsrunde, det er tidlig og rolig på bruket. Vi tar plass rundt bordet, og nå retter nysgjerrigheten seg mot å høre siste nytt om hyttenæringens bærekraftsarbeid, og hva det nyoppstartede prosjektet «Norges mest bærekraftige hyttefelt», skal fokusere på.

Grønne gründere og næringsliv

Vinmonopolet - nytt miljøfyrtårn i Norefjellregionen

Ordfører i Krødsherad kommune, Knut Martin Glesne, fikk æren av å overrekke det synlige beviset for at vinmonopolet i Krødsherad nå er et mljøfyrtårn. - FN sine bærekraftmål er grunnleggende i Krødsherad kommune sin Samfunnsdel og førende for all utvikling framover. Det er viktig at både kommunen og næringene i vår kommune søker å utvikle seg i tråd med bærekraftmålene. Vi er derfor veldig fornøyde med at Vinmonopolet sin avdeling på Noresund har tatt dette på alvor og nå får det synlige bevis som Miljøfyrtårn. Krødsherad kommune gratulerer så mye, sier Glesne. Les mer om FNs Bærekraftsmål her.

Grønne gründere og næringsliv

Krylling med bærekraftig bondevett

Med distriktskontor i Oslo, driver Knut Skinnes sammen med et knippe andre grundere det grønne investeringsselskapet Våren og konsulentselskapet Greenhouse. Postadressen til begge selskapene er registrert på 3535 Krøderen.  

Grønne gründere og næringsliv

Opplev Krøderfjorden med overnatting i glass-iglo

Gründeren av prosjektet Hvilepust, Rolf Arne Leer, har plassert seks glass-igloer midt i norsk naturidyll på Østlandet. Én av dem finner du langs vannkanten av Krøderfjorden. – Her kan folk senke skuldrene og være i ett med naturen, forteller Leer. Med én natt eller to i en av hvilepust sine glass-igloer, kan du våkne opp til 360 graders utsyn over den vakre naturen, samtidig som du får alle fordelene ved å være innendørs. Glass-igloen ved Krøderfjorden er utstyr med knitrende peis, myke senger og ellers alt du skulle trenge for en helg med dype inn- og utpust. - Glass-igloen ligger diskré til ved vannet, langt unna hus og hytter. Her kan du hvile øynene på vannet mens du nyter naturens stillhet. Det er også gode muligheter for et kvelds- eller morgenbad, forteller Leer. ​ ​

Grønne gründere og næringsliv

Krødsherad Taxi - Et Miljøfyrtårn i Norefjellregionen

Som det første lokale firmaet innen transportnæringen i Norefjellregionen, er Krødsherad Taxi nå sertifisert som Miljøfyrtårn.